Groep 7

 • Schooljaar 2016-2017


 • Groep 7 heeft op maandag, dinsdag en woensdag juf Inge voor het bord staan. En de andere dagen staat juf Ingrid les te geven.


 • Schooljaar 2014-2015


 • bieb  Groep 7 naar de bibliotheek.
  Donderdag 2 oktober ging groep 7, in het kader van de Kinderboekenweek, naar de bibliotheek. Ze hadden daar een ontmoeting met Erna Sassen, kinderboeken schrijfster. Zij vertelde hoe een boek tot stand komt en wat er verder allemaal bij komt kijken. De kinderen hadden allemaal leuke vragen. Een van de vragen was hoeveel ze aan een boek verdient. En wat denk je? Van een boek, wat in de winkel 12,95 kost, krijgt zij uiteindelijk nog maar 0,50. Het was een leuke en leerzame ochtend.

  bieb bieb bieb bieb bieb bieb bieb bieb bieb

  Project groep 7
  Groep 7 werkte tijdens het project over de oude Egyptenaren. We hadden het over hierogliefen, goden, piramides, mummies en rituelen. De kinderen schreven hun naam in hierogliefen, maakten Shabtis en Scarabeeen van klei en mummificeerden hun knuffel. Tijdens de inloopavond was het aan de juffen wel te zien waar groep 7 over gewerkt had.

  project project project

  Oefenen met woordpakketten
  Met de bijgevoegde woordpakketten kan de leerling samen met de ouder oefenen.
  Vanuit school raden wij ook de volgende site aan om extra spelling te oefenen: Website voor woordpakketten

  Gebruik digibord
  Tijdens spreekbeurten en boekbesprekeningen mag je het digibord gebruiken. Hoe je het digibord mag gebruiken kan je hier lezen.
  Gebruik digibord.

  Werkstuk
  Informatie over het maken van een werkstuk kan je hier lezen.
  Het maken van een werkstuk. • Schooljaar 2013-2014


 • Nationale Voorleesdagen

  In het kader van de Nationale Voorleesdagen kwamen kinderen van groep 7 voorlezen in groep 1A. Voor beide groepen een erg leuke ervaring!

  voorlezen in groep 1 voorlezen in groep 1 voorlezen in groep 1 voorlezen in groep 1  De eerste periode zit er alweer op en wat hebben we al een hoop gedaan en meegemaakt!


  techniekochtend techniekochtend techniekochtend

  Voor natuur hebben we bijvoorbeeld tuinkers geplant. Toen het uitgegroeid was hebben we onze eigen tuinkers op een toastje met een plakje kaas gedaan en geproefd... Het was heerlijk!

  t t t

  t

  Met rekenen zijn we bezig geweest om ons lokaal op te meten en zelfs de inhoud ervan te bepalen. Ook moesten we allerlei dingen zoeken in de klas die precies een meter waren.

  techniekochtend

  Natuurlijk is er ook geknutseld. We hebben de verjaardagskalender gemaakt, een beestje van onze eigen naam gemaakt, in groepjes achtbanen voor techniek gemaakt en ook nog een aantal tekenopdrachten gedaan.

  techniekochtend techniekochtend techniekochtend

  techniekochtend techniekochtend techniekochtend

  Tijdens de kinderboekenweek hebben we ook een hoop activiteiten in de klas gedaan. We hebben een dansworkshop gedaan op het liedje 'Klaar voor de start', we hebben sporters getekend, een werkboekje gemaakt en een heleboel kinderen hebben uit hun lievelingsboek een stukje voorgelezen..

  dans dans