Groep 8

 • Schooljaar 2016-2017


 • Juf Annelies zwaait de scepter in groep 8. Behalve op de dinsdag, want dan is juf Ingrid er.

  Oefenen met woordpakketten
  Met de bijgevoegde woordpakketten kan de leerling samen met de ouder oefenen.
  Vanuit school raden wij ook de volgende site aan om extra spelling te oefenen: Website voor woordpakketten

  Gebruik digibord
  Tijdens spreekbeurten en boekbesprekeningen mag je het digibord gebruiken. Hoe je het digibord mag gebruiken kan je hier lezen.
  Gebruik digibord.

  Werkstuk
  Informatie over het maken van een werkstuk kan je hier lezen.
  Het maken van een werkstuk. • Schooljaar 2014-2015


 • Project: De teletijdmachine
  Tijdens het project heeft groep 8 zich beziggehouden met de prehistorie en dan voornamelijk de Steentijd. We hebben een hoop geleerd over hoe de mensen in de steentijd leefden, de hunebedden, grotschilderingen uit die tijd, trechterbekers en nog veel meer. De kinderen hebben posters gemaakt met informatie over deze tijd. Ook hebben ze trechterbekers gemaakt, een heus prehistorisch dorp nagemaakt en een hut gemaakt. (zie foto’s) Het was een leuk en leerzaam project

  project project project project

  Groep 8 kookt!
  Op de dinsdagmiddag gaat regelmatig een groepje leerlingen van groep 8 de keuken in om te koken voor de rest van de groep. Elke week staat er weer iets anders op het menu. Zo hebben de kinderen al wraps gemaakt, een rauwkost salade, verschillende soorten pasta, fruitspiesjes, clubsandwiches en verschillende soorten quiches. Na de herfstvakantie worden er 2 grote pannen soep gemaakt. De kinderen vinden het leuk om te doen, maar ook lekker om alles op te eten.

  koken koken koken koken koken koken
  Boekbespreking in groep 8.
  Elke dinsdag houdt een leerling een boekbespreking. Ze vertellen over de schrijver, de illustrator, de hoofd- en bij personen, genre enz. Kinderen worden hierdoor op leuke nieuwe boeken gewezen. Vaak willen de kinderen het besproken boek heel graag lezen. Het boek van Liesel ging over de Slag bij Arnhem. Heel interessant.

  boekbesprekning

  Kinderboekenweek: Feest!
  Op woensdag 8 oktober is groep 8, in het kader van de Kinderboekenweek, naar de bibliotheek in Heemstede geweest. Het was een bijzonder uitje omdat we Jan- Paul Schutten daar hebben ontmoet. Hij is de winnaar van de Gouden Griffel 2014 met het boek: Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel. Hij heeft ons de evolutietheorie uitgelegd; wat hij ook in zijn boek doet. Dit was best wel lastig, maar ook heel interessant. Zo stammen wij eigenlijk af van de kwallen, vissen, kikkers, kangoeroes etc.! De dramalessen van juf Edith hadden tijdens de Kinderboekenweek ook het thema: Feest! De kinderen moesten allerlei opdrachten doen waarin verschillende feesten naar voren kwamen. Ontdek jij welk feest er op iedere foto is nagespeeld?!

  bieb bieb

  Kinderboekenweek: Drama!

  drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama


 • Schooljaar 2013-2014


 • Dansen

  Eind september: we oefenen hard met Marissa Lakerveld voor de openingsdans van de kinderboekenweek.
  dansen1 dansen2 dansen3


  Onze kunstwerken  We tekenen regelmatig. Deze keer stond Picasso centraal.

  tekenen1

  En zo zitten en werken wij in de klas...

  klas1 kals2

  Dramales van juf Edith

  Groep 8 heeft tijdens de dramales locaties uitgebeeld. Je ziet WAAR ze zijn: treinstation - sportschool -
  circustent - ziekenhuis - vliegtuig - bibliotheek - tribune - discotheek.

  drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama drama