Kleuters • Schooljaar 2016-2017


 • De kleuterbouw bestaat uit onderstaande leerkrachten:
  juf Diane, juf Liesbeth, juf Marjolein en juf Loes. • Schooljaar 2015-2016


 • Schoolreis 2014

  Dinsdag 16 september zijn we met twee kleuterklassen naar de speeltuin in Santpoort Noord geweest. Normaal gesproken gaan we in juni, dit jaar voor het eerst in september en wat was het een succes! Wie had er van te voren kunnen denken dat de kinderen in zwembroeken en badpakken in de speeltuin zouden kunnen spelen? Er is door de kinderen geschommeld, van de glijbaan gegleden, geklommen en geklauterd en na de lunch ging de waterpomp in de zandbak aan. Ieder jaar weer een gegarandeerd succes! Met de lunch werden er frietjes en knakworstjes uitgedeeld en daarna mochten de kinderen nog een hele tijd spelen tot het uiteindelijk echt tijd werd om terug naar school te gaan, maar niet voordat...er een ijsje werd gegeten. Het was een fantastische dag met alle kinderen en ouders!
  schoolreis schoolreis schoolreis schoolreis schoolreis schoolreis schoolreis schoolreis schoolreis schoolreis schoolreis schoolreis

  Geschiedenisproject

  De kleutergroepen zijn dit jaar weer enthousiast begonnen. De nieuwe kleuters maakten meteen veel mee. De openingsviering, de schoolreis en het geschiedenis project. In de klassen is hard gewerkt en we hebben veel geleerd over de Middeleeuwen. Ridders, jonkvrouwen en kastelen was namelijk het onderwerp van de groepen 1 en 2. Er zijn veel boeken gelezen, liedjes gezongen en er is flink geknutseld. Zo zijn er kastelen gemaakt van karton, maar ook van blokjes. Die mochten zelfs met plaksel aan elkaar geplakt worden. Ook echte schilden en jonkvrouwen zijn er geschilderd. Er is een wedstrijdje zwaardvechten geweest en we hebben op een stokpaard allemaal afstanden gemeten in tijd. Kortom een geslaagd project!
  Juf Marleen
  project project project project project project project project

 • Schooljaar 2013-2014


 • Emoties

  In de groepen 1 en 2 zijn we bezig met het thema 'kikker en zijn vriendjes'. Een onderwerp dat tijdens dit thema aan bod komt zijn emoties. In groep 1A zijn de kinderen heel goed in het uitdrukken van hun emoties, zoals de foto's laten zien

  blij bang verdrietig  Nationale Voorleesdagen

  In het kader van de Nationale Voorleesdagen kwamen kinderen van groep 7 voorlezen in groep 1A. Voor beide groepen een erg leuke ervaring!

  voorlezen in groep 1 voorlezen in groep 1 voorlezen in groep 1 voorlezen in groep 1  Groep 1/2 B heeft Kerstkoekjes gemaakt....

  koekjes  Sinterklaas in groep 1/2 B

  De kinderen kregen op 5 december bezoek in de klas...
  Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas  Nieuws vanuit de kleutergroepen

  De kleuters zijn nog een beetje in de vakantiestemming gebleven. Het thema waar wij over gewerkt hebben, was namelijk Erop Uit. We hadden een echte tent in de klas, dus het voelde als echt kamperen.
  PomPom, onze klassenknuffel moest helaas wel geopereerd worden. Dat is allemaal goed verlopen. Met veel knuffels en liedjes is hij weer helemaal genezen. Ook mochten we allemaal onze liefste knuffel mee naar school nemen. We moesten er wel heel erg aan denken om die weer mee naar huis te nemen. Anders hadden we 's avonds met het naar bed gaan een probleem. We hebben ook tekeningen gemaakt van onze eigen knuffel.
  Groep 1/2B had zelfs een dierentuin in de klas. Die kon je vinden met een plattegrond door de school. Je moest wel eerst betalen, maar hierbij leren wij ook rekenen. Dat er nieuwe kinderen bijgekomen zijn vinden we heel gezellig. Zij kennen weer andere liedjes en je hebt weer meer vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen. Hierna gaan wij werken over wilde dieren, dat lijkt ons heel spannend. Er zijn al apen te zien in de school! Kom maar eens kijken als je durft.
  Groetjes van de kleuters.  Dit doen wij allemaal in groep 1/2 A

  A A A A A A A A

  De eerste weken van de kleuters 2013-2014

  In elke klas zijn weer nieuwe leerlingen bijgekomen, zodat we met alle twee de klassen van start gaan met een 25 kinderen. De nieuwe kinderen zijn inmiddels al aardig gewend.

  De eerste week werken we toe naar de openingsviering, die dit jaar in het teken staat van : “spel”. Wat kun je doen om er voor iedereen een fijn schooljaar van te maken? Elkaar helpen, iets moois voor iemand maken, iemand de weg wijzen, helpen bij een puzzel, alles delen en nog veel meer. Het leverde mooie gesprekjes op en zette de kinderen aan het denken.
  Zo openen met een sfeervolle viering vol verhalen en liedjes gezamenlijk het nieuwe schooljaar, allemaal vol goede voornemens om er een “goed” jaar van te maken!  Baby geboren!

  Juf Jeske heeft een zoon gekregen! Hij is op 8 augustus om 06.57 uur geboren en hij heet Jurre. Wij wensen juf Jeske, haar partner Willem en hun dochter Fenne heel veel geluk!


  Jurre