Anekdotes en herinneringen

Op deze pagina vindt u allerlei leuke anekdotes en andere herinneringen van oud-leerlingen en medewerkers van de Antoniusschool in Aerdenhout.

Wilt u zelf een leuke anekdote of andere herinnering plaatsen? Dat kan hier.« Vorige pagina [1] [2] [3] [4] [5] Volgende pagina »
 
Joost van den Toorn 1964-1965 Zaandam 2010-08-27

Hallo Smaragda, ik kan me jou en je broer nog herinneren. Met Maud gaat het goed, ze heet nu Maud Uilenbroek heeft een zoon Steijn en woont op de Binnenweg 55, 2101JB Heemstede. met groet, Joost

Smaragda Franz (Kiki de Koning) 1963-1964 Bad Kissingen, Duitsland 2010-02-28

Hallo Joost. Jouw zus Moudje was mijn vriendin. Wat doet ze nu? In de pauze was ik meestal bij jullie thuis.

Joost van den Toorn 1965-1966 Zaandam 2009-03-21

Na het lezen van de site, moet ik met Jool Müller in de klas hebben gezeten en ben ik dus nog een lichting later. Ik kan me haar niet herinneren, maar wel iedereen waar ze het over heeft. Ik ruik opeens de lucht van puntenslijpsel. We gingen dan allemaal op het schoolplein staan in rijtjes, 2 aan 2 en marcheerden dan onder aanvoering van De Gaule (meneer Faze) de school in, om onze schoenhoesjes aan te doen en de klas in te gaan. In de eerste klas bij juffrouw eenhorst, schijn ik een keer, met mijn broek om mijn enkels de klas in te zijn gekomen, om te vragen of de juf mijn billen kon afvegen.

Joost van den Toorn 1964-1965 Zaandam 2009-03-21

Ik was vergeten dat ik eerst een jaar automerken moest leren bij Apie, voordat ik weer naar meneer Faze mocht. Ik geloof dat ik werd teruggezet, want ik kan me de les van meneer Faze, dat negers, één, twee, veel tellen, nog goed herinneren. Meneer Groos was de leukste docent. nog leuker dan Apie. Hij had in mijn tijd een scharrel met mevrouw Mutsaerts, wat toen een soort geheim schandaal was. Kees Mutsaerts was mijn vriendje, ik hoorde het van mijn moeder. Meneer Groos heeft een hoop goed gemaakt voor mij op de Antoniusschool. Ik herinner me Joepie Jansen, Frans van Rooden en het knikkeren.

Joost van den Toorn 1963-1964 Zaandam 2009-03-21

Ik begrijp uit de verhalen,dat meneer Borst, zijn comeback nog gemaakt heeft, nadat hij de tweeling Miel en Mark Strodijk, bij het tot bloedens toe aan hun oren optillen, van school was verwijderd. Ik maakte mijn eerste belangrijke beeldhouwwerk, waarvoor ik naar huis werd gestuurd met een brief, in de handenarbeid les. Een harige schildpad van klei, waarvoor ik mijn haar bijna helemaal had afgeknipt. Dan tel ik de voor mamma sculpturen van natte kranten en de herfststukjes bij zuster Clarina, niet mee. Mijn aanvankelijke afkeer voor klassieke Kunst, deed ik op, bij het voor straf op de gang staan, waar ik bij elkaar, toch wel een jaar heb gestaan. Het was een zege, dat ik nog heb meegemaakt, dat meneer Faze werd vervangen door meneer de Jong. Anders was ik na de lagere school misschien naar een goelag in Siberië gestuurd. Mijn eerste grote liefde heb ik er ook ontmoet, Liesbeth van Waasbergen. Ik heb het haar natuurlijk nooit verteld, en net als alle meisjes, was ze verliefd op Japie Verburg. Mijn vader had ongeveer dezelfde docenten gehad, wat al het grijze muizengehalte van de school aangeeft. Ik vind het jammer, dat ik niet naar de reunie ben gegaan, want het is natuurlijk wel leuk, om te zien, dat al je vriendjes en vriendinnetjes van toen, oud en lelijk zijn geworden. Op mijn webside staat trouwens een filmpje, van de verkleedoptocht, koninginnedag 1961. Het is heel kort, maar geeft wel de sfeer. Bij de volgende reunie, kom ik ook.

Marie-Jose Roozen 1963-1964 Leiden 2008-09-22

In 1958, ik was toen 5 jaar (in oktober geboren en dan moest je nog een jaar wachten!) ging ik naar de kleuterschool. Bij juff. Westendorp en zuster Clarina. Bij haar was ik het liefste. Ik vond het daar erg leuk. Vooral schilderen, de waterbak en het kloosterbos. Spaarde ook zilverpapier voor de arme kindertjes, maar kreeg op mijn donder van juf westendorp toen ik in mijn haast om het zilverpapier te brengen, dwars door de bosjes liep. Ik moest weer omlopen. Ook herinner ik me een ballet door ons kleutertjes tgv een afscheid van een pastoor. Tot 1963 op de lagere school gezeten bij juf Eenhorst, hr Groos en juf Pijlsma. Daarna zijn we verhuisd naar Noordwijkerhout. Ik schilder nog steeds graag en wandel nog graag in de natuur.

Ingrid van Lent 1970-1971 Noordwijk 2008-08-24

Leuk dit allemaal te lezen. Kon niet naar de reunie komen, jammer jammer. Apie, Babbel en de rode nek van mijnheer de Jong! Ik was een keer tussen de middag te laat en moest bij de Jong voor het bord. Merkte zijn boosheid wel maar kon hem niet zien! Want omdraaien dat durfde ik niet. Doodeng dus. Apie heeft eens een hele middag met een snottebel op zijn revers gezeten, wij stiekum lachen maar we zeiden niets. Net goed voor hem of durfde we niet???

Maarten Groos 1984-1985 Hillegom 2008-01-30

Al heb ik zelf niet op de Antonius school gezeten. Wijlen mijn vader heeft het daar 33 jaar met velen van u mogen uithouden (of u met hem)! Daarom vind ik het leuk, dat er bijzonderheden over mijn Vader Rein Groos worden opgeschreven. Zowel positief als negatief. Zowel over zijn schooltijd alsmede over zijn bekende Pianola\'s. Dit geeft voor mij een beeld hoe hij in de klas was en wat hij eventueel voor velen van u heeft betekend.

Marianne Dekker 1981-1982 Nijmegen 2007-11-26

De Antoniusschool in Aerdenhout was een gewone, maar juist daardoor een bijzondere school. De kastanjebomen op het plein waren groot en gaven het schoolplein een intieme sfeer. In mijn herinnering werd er praktisch iedere winter een schaatswedstrijd gereden. Als het sneeuwde dan hingen er leerlingen uit oudere klassen aan de achterbumpers van de auto’s van ouders die net hun kinderen bij school hadden afgezet. Zij gleden over de weg; meestal op gewone laarzen want toen waren er nog amper snowboots te vinden. Ik herinner mij ook nog het handenarbeidlokaal naast de gymzaal waar het in de winter erg koud was, maar het kleien was geweldig. Toen ik op deze school zat leek het niet meer dan normaal om alles te leren over het kofschip, Romeinse cijfers, het gestrande schip, breuken, staartdelingen, tafels en uiteraard het lied The House of the Rising Sun. Nu ik opgegroeid ben, begrijp ik pas wat een rijkdom het is om als kind in een veilige omgeving goed onderwijs gekregen te hebben. Kortom: een mooie herinnering!

Ivonne Lagerweij 1970-1971 Den Haag 2007-08-03

Ik ben niet op de reunie geweest maar hou de site wel een beetje in de gaten. Er was een grote delegatie van ons lichtingsjaar aanwezig. Is daar misschien nog een groepsfoto van gemaakt zodat ik iedereen toch nog kan bekijken?De foto\'s doorbladerend herken ik niemand en de naamstickers zijn meestal onleesbaar.


« Vorige pagina [1] [2] [3] [4] [5] Volgende pagina »