Leerlingenraad 2019

Sinds 28 november 2017  is de Leerlingenraad op De Antoniusschool actief.
Na echte verkiezing-campagnes,  onder leiding van leden van de gemeenteraad Bloemendaal zijn verkiezingen gehouden.

Uit de groepen 5 en 7 zijn op 28 november 2018 de nieuwe leden gekozen. De leden nemen voor twee jaar zitting in de leerlingenraad. 

De Leerlingenraad 2018-2019 wordt gevormd door:
Groep 5: Amélie en Floris
Groep 6: Berend en Isabelle
Groep 7: Elsa en Krister
Groep 8: Ecky en Fleur 

Leerlingenraad 2018-2019
Leerlingenraad 2017-2018


De Leerlingenraad vergadert eens in de acht weken, o.l.v. de directeur die als voorzitter optreedt.

Notulen Leerlingenraad

Op deze pagina zijn de notulen van de vergaderingen terug te vinden. 

Verslag vergadering van 17 juli 2018

We hebben besproken:
- evaluatie eerste jaar leerlingenraad 
- afscheid groep 8 leerlingen Noa en Benjamin.
- evaluatie sportdag.

Verslag vergadering van 20 april 2018

Deze vergadering hebben we vooral teruggekeken.  De complimentendag was een succes, we zouden het leuk vinden als het volgend jaar weer plaats zou vinden en misschien wel op dezelfde datum (26 maart). Indien mogelijk ook een leuke activiteit aan hangen om iets te doen met samenwerking.

Dit jaar hebben we sportdag. De leerlingenraad was unaniem over het feit dat ze liever 's middags een voetbal toernooi willen dan een slagbaltoernooi. Dit wordt doorgegeven aan de sportdagcommissie. Spelletjes die leerlingen leuk vinden om dan te doen zijn: een voetbalscore spel, hardloopwedstrijden met een schoolrecord, waterspelletjes, kruiwagenrace, zaklopen en balanceerspelletjes. 

Bij het evalueren van verschillende onderwerpen zijn dit de besproken punten:
- Het project was een succes
- De workshops op de laatste projectdag waren erg leuk. Het was fijn dat je zelf mocht kiezen welke workshops je wilde doen, als je ziek was mocht je vriend/vriendin voor je kiezen, liefst 3 rondes met workshops of iets langer in tijd.
- Schoolkrant hadden de kinderen tot deze vraag nog niet gemist. Ze vonden het unaniem wel altijd leuk om er een te krijgen.
- Aerdenhoutsdictee is niet populair, misschien een pot snoep als prijs invoeren zodat meer kinderen mee willen doen. Voorkeursdag op een woensdag, omdat kinderen op andere dag veel aan het sporten zijn.

 

Verslag vergadering van 16 februari 2018

De derde vergadering was een werkvergadering. We hebben deze dag poster gemaakt voor de Antonius-complimentendag op 26 maart 2018. Zo hoopt de leerlingeraad dat elk kind bij ons op school lekker in zijn vel zit. Alle leerkrachten waren enthousiast over het idee en hebben toegezegd dat ze deze dag hier door middel van een liedje bij de onderbouw of gesprek in de midden-bovenbouw aandacht aan besteden.
Na een uur waren er meer dan 8 verschillende digitale posters gemaakt. Juf Yvette zal ze uitprinten waarna meneer Mario ze in de hele school zal ophangen. 
Alle kinderen nemen de eigen gemaakte posters mee naar hun klas, hangen ze daar op.

 

Verslag vergadering van 26 januari 2018

Op de tweede vergadering van de Leerlingenraad zijn de actiepunten besproken. De directeur kon vertellen dat er per 1 januari een 1 dag in de week een leerkracht is uit geroosterd voor ICT-projecten. Zo zijn de kinderen in groep 1/2 gestart met programmeren De kinderen gaan werken met de Bee-bot. Zij leren hiermee spelenderwijs programmeren. De kinderen in groep 3/4 gaan Stop Motion filmpjes maken. Stop Motion is een techniek om bewegend beeld te creëren van stilstaande elementen. In groep 5/6 gaan de kinderen werken met het greenscreen, jezelf fotoshoppen in afbeeldingen. In groep 7/8 gaan de kinderen aan de slag met de jeugdkrakercompetitie. Een online quiz, waarbij de leerlingen getraind worden op het zoeken van informatie, de huidige kennis van de social media.

De leerlingenraad heeft 26 maart uitgeroepen tot de Antonius-complimenten-dag. Door het geven van complimenten denken wij dat kinderen zich op school fijner voelen. Complimenten geven is best lastig dus alle leerkrachten besteden er die dag aandacht aan! Op 16 februari komt de leerlingenraad weer bijeen om posters hiervoor te  maken.. 


 

Verslag vergadering van 1 december 2017

Op de eerste vergadering van de Leerlingenraad zijn de onderwerpen van de campagnekandidaten geïnventariseerd. De belangrijkste onderwerpen die de komende periode op de agenda zullen staan zijn:

  1. Praktijklessen/ buiten les/ gastsprekers
  2. ICT; programmeren/ computer projecten
  3. Aandacht voor leerlingen; lekker in je vel zitten

Besluiten vanuit de eerste vergadering:

- De leerlingenraad vertelt in de eigen klas wat er deze vergadering is besproken
- Alle afgevaardigde leerlingen vragen aan hun eigen klasgenoten om de wc's netjes te houden en door te trekken.
- De bekers in de klassen mogen altijd worden vervangen voor schone bekers
- De raadsleden van de gemeente Bloemendaal (Andre en Connie) zijn niet nodig om de vergaderingen te begeleiden.

 

 


Meer foto's bekijken
Powered by BasisOnline